De videowerkgroep Ooggetuigen overlegt in Het Zilverhuus.
De videowerkgroep Ooggetuigen overlegt in Het Zilverhuus. Foto: Peter Gerretzen

Filmopnames ‘Ooggetuigen’ bijna afgerond

Algemeen

HUISSEN - In Huissen op de Zilverkamp is de werkgroep ‘Ooggetuigen’ actief bezig met het maken van een video getiteld: ‘Ooggetuigen 50 Jaar Zilverkamp’. Bewoners van het eerste uur, of mensen die de ontwikkeling en bouw van de Zilverkamp van dichtbij hebben meegemaakt komen in deze video aan het woord. 

In totaal zijn er bijna 15 bewoners betrokken bij dit project. De leeftijd varieert van 22 tot 95 jaar. Het doel is om een soort van tijdcapsule te maken van de 50-jarige Zilverkamp. Met de bedreven videoamateur John Brendel, zelf ook bewoner van het eerste uur, en interviewer Jan Willem Dalhuisen, co-auteur van het boek ‘Schuilen en vluchten’ (oorlogsherinneringen van bewoners uit Elst), is succes verzekerd. 

De opnames vinden grotendeels plaats bij de betrokkenen thuis. Maar Het Zilverhuus is de uitvalsbasis voor de maandelijkse bijeenkomsten en soms ook voor opnames. Iedere deelnemer krijgt een copy van zijn eigen verhaal. Uit al deze verhalen wordt een video geknipt van ongeveer 45 minuten. De première is op 10 juni in het Zilverhuus ter gelegenheid van 50 Jaar Zilverkamp. Burgemeester Kalfs zal daarbij aanwezig zijn.
Vanaf 11 juni is de film ook via YouTube te bekijken. ‘Ooggetuigen’ is een idee van Will Hulshof die ook de projectleiding verzorgt. Vragen of ideeën, mail ze naar: zilverkamp50@gmail.com.