Afbeelding
Foto: Peter Schamp

Participatiepunt Gendt bestaat tien jaar!

Algemeen

GENDT - Deze maand is het precies tien jaar geleden dat in Gendt het Participatiepunt werd opgericht. De afgelopen tien jaar zijn de Ruilwinkel Goed Spul, het Repaircafe Gendt, de Creaclub, de Wandelgroep, Dorpsauto De Wielewaal en het Eetcafé Gendt ontstaan, activiteiten in onze gemeente waar de inwoners veelvuldig gebruik van maken. 

Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur vindt het inloopspreekuur van het Participatiepunt Gendt plaats in De Leemhof. Iedereen is van harte uitgenodigd om binnen te lopen. Een afspraak is niet nodig. “Wij, Marjo Kroonen, Els Verhaak, Joke Rasing en Ineke van Driel bieden een luisterend oor en proberen samen met u antwoord te krijgen op de vraag die u heeft. Wij werken samen met professionele organisaties zoals Buurtzorg, Woonstichting Gendt, maatschappelijk werk en ook met sportclubs en verenigingen voor senioren. Hebt u ideeën voor activiteiten in Gendt, zoekt u sociaal contact/vrijwilligerswerk of hebt u behoefte aan een praatje, dan bent u op de woensdagmorgen zeer welkom.”

Niet zo zichtbaar, maar zeker ook belangrijk is de Woonkerngroep waar instellingen met zorgtaken belangrijke ontwikkelingen in Gendt bespreken en nieuwe activiteiten ontwikkelen.
“In de nabije toekomst, na de ingrijpende verbouwing van De Leemhof (het wordt vast en zeker heel mooi) gaan we samen met stichting De Leemhof een huiskamer inrichten waar de inwoners van Gendt elkaar kunnen ontmoeten.
Hebt u vragen, suggesties of belangstelling om ook vrijwilliger te worden dan horen wij dat graag. U kunt ons ook mailen op ppgendt@swlingewaard.nl  of binnenlopen op de woensdagmorgen zoals hierboven aangegeven.”