Te dempen gat ontwikkeld tot hondenvrijloopgebied. (foto: Wim Meijer)
Te dempen gat ontwikkeld tot hondenvrijloopgebied. (foto: Wim Meijer) Foto: Wim Meijer

Ingezonden brief

Droom spat uiteen door regeltjes

In september 2021 stond ik, ter hoogte waar het Paasvuur altijd was, te kijken naar de plannen van K3Delta, Staats Bos Beheer (SBB) en de gemeente. En zag daar ineens een hele mooie mogelijkheid om een hondenvrijloopgebied voor Lingewaard te realiseren. Het gebied is eigendom van SBB en mijn simpele gedachte was dat zij open zouden staan voor mijn idee.

Echter, eerste argument Begrazingsbeleid (Wild vs Schapen) werd verworpen, tweede; Natura 2000 vogelinrichting vs habitatinrichting ook, en er kwam nog een argument bij; Subsidieregeling Natuur en Landschapsbeheer. Hier kon ik niet meer tegenop.

Donderdag 2 maart jl., in een gesprek met de gemeente en SBB werd de deur dicht gedaan.

Leerzaam om te zien hoe snel wethouders hun kansen inschatten. SBB had wel een verrassing in de koker zitten! SBB heeft een ruimte binnendijks dat als hondenlosloop gebied kan fungeren. Helaas voor ons niet in Gendt maar in Haalderen!

Er is inmiddels contact gezocht met Haalderen Leeft! om deze gelegenheid direct te gaan verzilveren bij de gemeente. Mijn droom voor Gendt heeft het helaas niet gered maar voor Lingewaard kan er een officieel hondenvrijloopgebied bij komen als iedereen nu wel in dezelfde richting wil kijken. Ik wens Haalderen Leeft! heel veel geluk.

Wim Meijer Gendt.