Ingang kerk. (foto: Anita Staal)
Ingang kerk. (foto: Anita Staal) Foto: Anita Staal

Kerk in Gendt

GENDT - Zondag 26 maart is de vijfde zondag van de 40dagentijd. Ds. Kroesbergen komt dan bij ons preken. 

Op 2 april is het Palmpasen. Dan vieren we in onze kerk een oecumenische gezinsdienst, samen met de Katholieke Kerk. Oecumenisch houdt in dat er wordt gestreefd naar wereldwijde religieuze eenheid van de verschillende christelijke kerken. Hier in Gendt is dat we de samenwerking en het onderlinge begrip tussen de diverse religieuze groepen willen bevorderen. Iedereen is dan ook van harte welkom. Kinderen kunnen een versierde Palmpasen stok meenemen naar de kerk. Na afloop van de viering lopen we in optocht, met muziekkorps Jong Sebastianus voorop, naar het Hof van Breunissen. Zo laten we de bewoners van het Hof ook meegenieten van Palmpasen.  

Op 14 maart heeft de gespreksgroep "De Verdieping” plaats gevonden. Hier hebben de deelnemers ook werkelijk verdieping ervaren in de tekst van de preek. Er konden vragen worden gesteld, waardoor sommige dingen nog duidelijker werden maar er konden ook opmerkingen worden geplaatst.

De collecte is voor mangrovebossen in Papua. U kunt het overmaken naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v. mangrovebossen. Alvast hartelijk dank.

De agenda voor de komende tijd:
2 april 10:00 uur: Oecumenische Palmpasenviering, Torenlaan 14 in Gendt.
6 april 19:00 uur: Viering Witte Donderdag, Torenlaan 14 in Gendt.
8 april 21:00 uur: Viering Stille Zaterdag, Torenlaan 14 in Gendt.
9 april 10:00 uur: Viering Pasen, Angeren.