Zonnebloem afdeling Angeren stopt

Algemeen

ANGEREN - De Zonnebloem afdeling Angeren gaat stoppen. Of liever gezegd - gezien de ontstane situatie – moet stoppen. Wat is er aan de hand?

De afdeling Angeren heeft momenteel vier bestuursleden en vijf vrijwilligers. Volgens de richtlijnen van de Nationalen Vereniging de Zonnebloem in Breda mogen bestuursleden maximaal twaalf jaar zitting hebben in het bestuur van de afdeling.

Aangezien de voorzitter en de penningmeester deze termijn inmiddels ruimschoots hebben overschreden, worden zij gedwongen uit het bestuur te stappen. Er is geen opvolging, daarbij hebben enkele vrijwilligers ook aangegeven binnenkort te stoppen. Daardoor is er geen basis meer om de afdeling voort te zetten.

De afdeling Huissen heeft aangeboden dat de gasten uit Angeren, die dat willen, aan kunnen sluiten bij hun activiteiten. Zij zorgen dan voor vervoer van de gasten naar Huissen, maar de vrijwilligers uit Huissen zullen echter de gasten in Angeren niet bezoeken. Voorwaarde was wel dat er een contactpersoon in Angeren is, die de het contact met de gasten onderhoudt. Die persoon is gelukkig op het laatste moment gevonden.

Navraag bij de huidige gasten heeft uitgewezen dat er enkele gasten zijn die wel willen deelnemen aan de activiteiten in Huissen. Woensdag 15 maart heeft de afdeling met een laatste activiteit afscheid genomen van hun gasten. Een gezellige bingomiddag met koffie en gebak, een hapje en een drankje. De gasten gingen naar huis met een bloemetje en een cadeaubon van de Coop.

De gasten hadden een middag als vanouds, maar allen betreurden het dat dit de laatste activiteit was.