Angeren kerkje aan de dijk. (foto: Archief HKA)
Angeren kerkje aan de dijk. (foto: Archief HKA) Foto: Archief HKA

Historische Kring Angeren

Algemeen

ANGEREN - Op woensdag 12 april is om 20.00 uur de jaarvergadering van de Historische Kring Angeren in het Dorpshuis. 

Op de agenda staan: jaarverslag over 2022, financiën en aktiviteiten in 2023. Tevens wordt er aandacht gegeven aan de status, voortgang van het vergroenen bij de Bevrijdingsboom en het monument de Glazenmakershof.  

Aansluitend (rond 21.00 uur) zal Ferdinand van Hemmen zijn schijnwerpers richten op het zeldzaam fraaie dijklandschap van Angeren en omgeving. De dijk als tijdmachine van 1000 jaar! Ferdinand heeft een schat aan erfgoed-verhalen en geeft zijn blik op de toekomst waarin dijk en dorp weer met elkaar kunnen vergroeien. “Kom op de jaarvergadering. De koffie staat klaar.”

Lentekriebels 2 april

“We staan dit jaar weer met een informatietent op de Lentekriebels. In de tent bij Smits Mode vragen wij samen met Wabo Research WO2 jullie aandacht voor de berging van het Focke Wulff-toestel met piloot Karl Becker. Het vliegtuigwrak werd achterin de Kamervoort geborgen.

Ook laten we fotoos zien van de unieke archeologische vondsten die in de Kampsestraat zijn gevonden. Vondsten uit de periode van ‘jagers naar boeren’ 7000-5000 voor Christus! Onder de vondsten onder andere een afbeelding van ‘de hanger van Anger’. Je bent van harte welkom.”

Website HKA

Wil je op de hoogte zijn en blijven van de Angerense historie raadpleeg dan onze website. Bezoek http://www.historischekringangeren.nl/