Afbeelding

Yoga op de stoel geeft rust en ontspanning

Algemeen

BEMMEL - Op De Minkhof klinken op woensdagmiddag beneden de kaatsende biljartballen en boven is er een serene stilte. De deelnemers aan yoga op de stoel gaan de trap op of pakken de stoellift. Eenmaal boven wordt even bijgepraat en vinden ze een plek in de kring met in het midden een prachtig boeket bloemen. Al snel is het stil en volgen de deelnemers de instructies van Maria op.

Al meer dan 40 jaar is Maria Heitbrink yogadocent. Voor de Minkhof draait ze op woensdagmiddag twee groepen en ze doet dit geheel belangeloos. Ze stemt de lessen af op de mogelijkheden van de deelnemers. Wat Maria vaker terug hoort, is dat het veel positiviteit in hen naar boven haalt. De deelnemers vertellen dat ze zich door de yoga beter voelen en ook beter kunnen slapen. Maria legt uit waarom ze een bepaalde oefening doet en waar het goed voor is. De balansoefeningen gebeuren staand. In Japan is ontdekt dat mensen die goed in balans kunnen staan, minder kans op hersenbeschadigingen hebben. Van Maria krijgen ze oefeningen die het dagelijks bewegen kunnen ondersteunen. Die kunnen de deelnemers ook thuis doen en ze kunnen helpen om rustiger te worden of om beter te kunnen slapen bijvoorbeeld.

Na de les wordt er onder het genot van een kopje koffie of thee bijgepraat. De groepsbinding vindt Maria ook een belangrijk onderdeel. De deelnemers zijn erg belangstellend naar elkaar, dat levert een prettige en open sfeer op. Wat dat aangaat past yoga helemaal bij de doelstelling van De Minkhof. De deelnemers zijn blij dat ze gebruik mogen maken van de deskundigheid van Maria!
Heeft u belangstelling voor yoga op de stoel Op de Minkhof? Op woensdagmiddag om 15.00 uur zijn er nog enkele plaatsen vrij. Belt u met de coördinator deelnemers Carla Tap: 06-27518590