Kerkgebouw Protestantse Gemeente Huissen. (foto: Jenneke Coenen)
Kerkgebouw Protestantse Gemeente Huissen. (foto: Jenneke Coenen) Foto: Jenneke Coenen

Oratorium

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering, elke zondag om 10 uur. Zondag 2 april, Palmpasen, ds. Ingrid de Zwart. Online via kerkdienstgemist.nl. Elke vrijdagmiddag inloop van 14-16 uur, voor koffie/thee en een praatje. Elke woensdag van 17.30-18.00 uur Avondwake Oekraïne. Kom binnen, sluit je aan en voel je welkom!

Aanstaande zondag zijn we alweer aangeland bij de zesde zondag in de 40-dagentijd. Palmpasen. We vieren de intocht van Jezus in Jeruzalem. Hij reed op een ezel de stad in en de mensen wuifden hem juichend toe met palmtakken. Daarna gaan we de Stille Week in, de dagen tussen de intocht en de gevangenneming van Jezus. Op donderdag en vrijdag zijn er dan ook vieringen om 19.30 uur en op zaterdag om 22 uur. In het kader van ‘Leren en Beleven’ wordt op de woensdagmiddag in deze week tussen Palmpasen en Pasen een prachtig en ontroerend uitgebeeld verhaal getoond. 

De basis is een indrukwekkend oratorium van Händel. De toneelversie ervan is speciaal geschreven voor uitvoering in de week voorafgaand aan Pasen. Iedereen is van harte welkom om van dit epos te genieten. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Introducees zijn ook van harte welkom. Woensdagmiddag 5 april, 14.15 uur. Voor meer informatie: scriba@pknhuissen.nl (Ria Berends, Adriaan Huson).