De vaste crew zorgt dat de bar van het vernieuwde Concordia in gereedheid komt. (foto: Sjaak Veldkamp)
De vaste crew zorgt dat de bar van het vernieuwde Concordia in gereedheid komt. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: Sjaak Veldkamp

Grand Café Concordia in Hulhuizen opent

HULHUIZEN - Op de Waal boksen de schepen tegen de golven. Op het Waalterras van Veerhuis Concordia staat het meubilair schoongemaakt gestapeld om de gasten te verwelkomen. Vanaf 1 april opent het nieuwe grandcafé de deuren voor koffie met gebak en een drankje. Vanaf 3 april de lunch en met Pasen diner. Het grand café is dan 7 dagen per week geopend.

Na een fikse verbouwing wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. Hans, Ingrid en Harrie Cornelissen en de jonge compagnon Perla Stevens zijn er klaar voor om een frisse start te maken. De Hulhuizense gelegenheid met een rijke historie biedt ruimte aan circa vijftig personen. Het terras met een vorstelijk uitzicht op de Waal heeft 70 zitplaatsen.

De familie Cornelissen is bescheiden. Harrie praat nog over een café, maar de gehele verdieping heeft een metamorfose ondergaan. Het keukentje van twee vierkante meter, waar Hans Cornelissen zijn frituurpan had staan, is elders een ruim geoutilleerde keuken geworden.
Perla Stevens heeft aan de horeca een moderne schwung gegeven. “Je mag het nu een grand café noemen, zegt ze met een glimlach. Ze heeft ervaring opgedaan bij Van der Valk. De doelstelling van het concern is de gasten naar de zin te maken. “Horeca is een vak. Je moet het leuk vinden om hetmensen naar de zin te maken.”

De ingebruikneming van Concordia gaat in etappes. Op 1 en 2 april is het open dag. “Wij willen rustig starten”, zegt Hans. Dan is er wel meteen een primeur. Concordia heeft een eigen gin op de kaart staan. Zelf samengesteld met fruit, kruiden en een ‘bloemetje’, laat Perla weten. “Geschikt voor cocktails.” En welk bloemetje? Dat mogen onze gasten zelf proeven. Het eigen Hulhuizer biertje op de tap is er ook!