Afbeelding
Foto:

Betuws bevrijdingsfestival

GENDT - Op 2 april 1945 is de Betuwe bevrijd. De Britse 49th Polar Bears Division, onder leiding van het Canadese Ontario regiment, hebben op deze dag de regio ontruimd van het laatste Duitse verzet. Nu 78 jaar later willen wij dit vieren en herdenken tijdens het Betuws bevrijdingsfestival. Dit festival vindt plaats op 31 maart, 1 en 2 april in Gendt bij museum Niemandsland.

Tijdens het bevrijdingsfestival ontdekt u hoe een kampement eruitzag. Re-enactors van verschillende verenigingen zullen aanwezig zijn, en tonen hoe het er destijds aan toe ging. Op vrijdag staat de dag in het teken van educatie, op zaterdag wordt er een historische rondrit gereden met authentieke WO2-voertuigen door de Betuwe. In de avond is er bij het museum een feestje in de stijl van de jaren '40 met sfeervolle muziek. Op zondag sluiten we dit bijzondere weekend af met een herdenking en een concert.

Kom een kijkje nemen op het kampement of bij de voertuigen tijdens de rondrit. Vier de vrijheid met ons mee tijdens het jaren '40 programma of kom met ons herdenken tijdens de herdenking en het concert op zondag.

"Onze educatie truck is ook aanwezig, komen jullie ook? U bent van harte welkom. Het programma is te vinden op onze FB pagina of de website. Tot 31 maart, 1 en 2 april in Gendt aan de Nijmeegsestraat 19a."
www.museumniemandsland.nl; info@museumniemandsland.nl.