Marjo die uit de auto gesmeten peuken opruimt.
Marjo die uit de auto gesmeten peuken opruimt. Foto: Anton

Het was koud en nat

Algemeen

BEMMEL - Zaterdag 25 maart zijn we met een klein clubje door wind en regen op pad gegaan om Bemmel weer te ontdoen van allerhand zwerfvuil. Het centrum, Kinkelplein, Herckenrathweg richting BP en richting Ressen, Gouden Appel, pleinen van Jumbo, AH en Lidl zijn ook weer schoongemaakt. 

Naast het nog achtergebleven vuurwerkafval vonden we ook nog veel slingers, confettie en gekleurde snippers van de afgelopen carnaval in de goot en in bomen en struiken. Leo en Saskia hebben weer langs de Linge schoongemaakt en kwamen terug met afgebroken houten paaltjes en veel schuimplastic en verschillende werkhandschoenen, alllemaal verschillende soorten en maten. Maar het blijft onvoorstelbaar hoeveel rommel we zoal bij elkaar sprokkelen op een zaterdagochtend. Er werd zelfs melding gemaakt van een stoel en een grote glasplaat. De glasplaat stond achter tegen een schuur aan en de stoel stond onder een afdakje achter het pand van Poortman Mode. Daar hebben we nu nog niets mee gedaan maar als dit spul er over een paar weken nog staat dan sturen we de handhavers er op af.

En wat is het verhaal toch achter het elke keer vinden van een netje mandarijnen in een vijver/sloot? Dat vragen we ons af: wie doet zoiets en waarom? En natuurlijk had onze kanjer Marjo weer gezorgd voor een lekker kopje koffie bij terugkomst. Dat ging er wel in na een koude en natte start deze dag. Tevreden gingen we daarna huiswaarts: we hebben ons steentje weer bijgedragen en hopen dat we nog even mogen genieten van een schoon en opgeruimd Bemmel.

De volgende Zwab-actie is op zaterdag, 29 april aanstaande. Verzamelen is bij de Theaterkerk om 09.45 uur.