Burgemeester Hein Aalders hijst de Huissense vlag. (foto: Historische Kring Huessen)
Burgemeester Hein Aalders hijst de Huissense vlag. (foto: Historische Kring Huessen) Foto: Historische Kring Huessen

Vijftig jaar geleden begon de bouw van De Zilverkamp

Algemeen

HUISSEN - Op 24 maart was het exact 50 jaar geleden dat de start van de bouw van De Zilverkamp werd ingeluid. Het ging om een contingent van 38 huurwoningen gebouwd in opdracht van woningstichting Sint-Jozef. Met het hijsen van de Huissense vlag  gaf burgemeester Hein Aalders het startschot. In werkelijkheid was de bouw al begonnen. 

Op foto’s van die ceremonie gemaakt zijn is te zien dat de woningen Kersenbongerd 15 - 21 al in de steigers staan. De woningen zijn gebouwd door bouwbedrijf Toepoel, na ontwerp van architectenbureau Derksen & Bongers uit Arnhem.

De eerste bewoning wordt gemarkeerd door de sleutel overhandiging op zaterdag 1 september 1973. Het comité 50 Jaar heeft een tussenliggende datum, gekozen als officieel herdenkingsmoment. Dit mede omdat de zomerperiode zich beter leent voor het vieren van een feest.

Deze vlagceremonie vond plaats in de groenstrook tussen het schooltje De Bongerd en de bushalte aan de Loostraat. De ceremonie, die toen veel belangstelling kreeg, werd vervolgd in café De Gouden Engel in Huissen. Aan de hand van maquettes van de te bouwen woningen konden de toekomstige bewoners vragen stellen aan de aanwezige architecten en aannemer. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje,

Op deze foto zien we burgemeester Aalders op de rug, maar ook een groot aantal belangstellenden. Op 10 juni 2023 zal onze huidige burgemeester mevrouw Kalfs op exact dezelfde locatie, opnieuw de vlag hijsen, maar nu met het logo van 50 Jaar Zilverkamp.  

“Als jij jezelf op deze foto herkent, ben je van harte uitgenodigd op het feest 50 Jaar Zilverkamp. Meld je dan nog wel even aan op zilverkamp50@gmail.com.”