Annemarie bekijkt de bokaal met haar man en haar dochter.
Annemarie bekijkt de bokaal met haar man en haar dochter. Foto: Right Direction Music

Uitreiking Vlam van Gendt

Algemeen

GENDT - Dit jaar kreeg Annemarie Buurman door Right Direction Music uit Gendt de Vlam van Gendt uitgereikt. Dit is een prijs voor een Gendtenaar ter waardering van de goede dingen die diegene verricht heeft voor de Gendtse gemeenschap.

Zo zit Annemarie in de Oranjestichting, die ieder jaar onder andere de Koningsdag in Gendt organiseert. Ook doet Annemarie veel vrijwilligerswerk bij het verzorgingshuis Sint-Jozef in Gendt. Maar de meesten kennen Annemarie toch als parochiemedewerkster van de Maria Magdalenaparochie, voorheen de Sint-Martinusparochie. Daar is ze veel op de voorgrond te zien als bijvoorbeeld voorgangster bij kerkdiensten.

Naast de Vlam van Gendt-bokaal die Annemarie kreeg, heeft ze ook de eer om dit jaar het paasvuur aan te steken. Ze zal dit op Eerste Paasdag, 9 april, rond 20:00 uur aansteken. De locatie van het paasvuur is gelijk aan alle voorgaande jaren, achter de dijk bij de afrit naar de polder.

Voor dit paasvuur is natuurlijk een hoop snoeihout nodig. Wij stellen het op prijs als u ons wilt helpen en uw snoeihout naar de locatie van het paasvuur wilt brengen. U kunt uw hout brengen op 8 april, tussen 7:00 en 16:00 uur. Een vrijwillige bijdrage om het voortbestaan van het paasvuur te garanderen is hierbij meer dan welkom!

Voor de kinderen is er ook weer een lampionnenoptocht. De kinderen van de basisscholen worden geïnformeerd over het maken van de lampionnen. Als u mee wilt lopen met de optocht, dan kunt u verzamelen bij de Providentia om 19:00 uur. De optocht start rond 19:30 uur, en wordt muzikaal begeleid door Sint-Sebastianus.