Speelt u ook gezellig een spelletje mee in 't Convent elke donderdag. (foto: Nik Korba /Unsplash)
Speelt u ook gezellig een spelletje mee in 't Convent elke donderdag. (foto: Nik Korba /Unsplash) Foto: Nik Korba /Unsplash

Eenjarig spelletjesochtend in Centrum Huissen groot succes

Algemeen

HUISSEN - Elke donderdag van 10.00-12.00 uur komen er in ’t Convent in het centrum van Huissen heel wat inwoners bijeen om gezellig samen spelletjes te doen. 

Inwoner en mede-initiatiefnemer Lies Meeuwsen: “We zijn een jaar geleden begonnen en hebben toen eerst mensen benaderd die in ’t Convent wonen. Maar inmiddels komen er regelmatig mensen spontaan binnenlopen om te informeren. En zijn we met meer dan twintig mensen.
Na binnenkomst praten we wat met elkaar, iedereen heeft altijd zo veel te vertellen. We zijn een luisterend oor. En wie hier even geen zin in heeft, gaat iets anders doen. Dan beginnen we met het spelen van spelletjes. We spelen Rummikub, Mens-erger-je-niet, Scrabble, maar doen ook andere onbekendere spellen. Het is echt een geweldige groep. Veel mensen leven echt naar de donderdagochtend toe. Soms vinden mensen het lastig als ze een spel nog niet kennen. Maar dat kun je makkelijk leren.
En we hebben ook drie sjoelbakken. Het leuke is dat mensen niet alleen contact met elkaar krijgen, maar ook echt in beweging komen, ze gaan samen sjouwen en helpen met opruimen.”

Iedereen uit Huissen (Centrum) is welkom bij de spelletjesclub. Ook als je niet elke week kunt. Op donderdagochtend van 10.00-12.00 uur in ’t Convent, Raadhuisplein 1, Huissen. Aanmelden is niet nodig. Dit initiatief wordt gesteund door Stichting Welzijn Lingewaard.