Jubilarissen 2023.
Jubilarissen 2023. Foto: Marian de Beijer

Tafeltje-dekje Gendt en Doornenburg zoekt vrijwilligers

Algemeen

GENDT - Tafeltje-dekje Gendt en Doornenburg zoekt vrijwilligers. Tafeltje-dekje is een voorziening voor mensen die niet meer in staat zijn voor zichzelf te koken. Soms is dit tijdelijk, zoals bij ziekte. Maar het kan ook voor langere tijd zijn, wanneer het zelf verzorgen van een maaltijd niet meer lukt. Het zorgt er voor dat men in zijn/haar vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

De maaltijden worden zeven dagen per week bezorgd door vrijwilligers met hun eigen auto. Het vraagt niet  meer dan maximaal één uur per dag. Per woonplaats worden de maaltijden dagelijks, vanaf 11.30 uur, bezorgd bij de gebruiker. Doorgaans is dit in een rooster van maandag tot en met zondag en dat enkele weken per kwartaal. Is een volle week rijden te veel? Dan kan een aangepast rooster worden gemaakt. Dat geldt ook voor het aantal weken dat je per kwartaal zou willen rijden.

Het werk brengt veel voldoening. “Bij het afleveren maak je even een praatje en de cliënten zijn blij je te zien. Natuurlijk vanwege het eten maar soms ben jij de enige persoon die ze op een dag zien”.

Door omstandigheden hebben de laatste tijd vrijwilligers noodgedwongen moeten stoppen en hebben wij nu voor Gendt en Doornenburg behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Bezorgd wordt met de eigen auto, uiteraard staat daar een vergoeding van de benzinekosten tegenover. 

Heb je belangstelling en wil je meer informatie neem dan contact op met Nell Hendriks (06-18315958) voor Gendt en met Mariet Willemsen (0481-425584) voor Doornenburg.
Eenmaal per jaar is er voor de vrijwilligers een gezellige avond met een diner en een drankje waarbij jubilerende vrijwilligers (om de vijf jaar) worden gewaardeerd voor hun inzet (zie foto).