honderd nieuwe banen

Algemeen

BEMMEL - In maart 2023 is in Lingewaard de eerste paal de grond ingegaan voor een bijzonder bedrijf. Cannamax kreeg in 2019 als een van de eerste bedrijven een teeltlicentie in het kader van het Experiment Gesloten Coffeeshopketen, het zogenoemde wietexperiment. 

Binnen dit experiment gaan tien telers op verschillende locaties cannabis telen voor coffeeshops in elf Nederlandse gemeenten, waaronder Nijmegen en Arnhem. Het experiment zal bruikbare kennis opleveren voor de regulering van cannabisteelt, zonder criminaliteit en zonder vervuilde cannabisproducten.

De start van een nieuw tuinbouwproject vraagt om innovatiekracht. Het bedrijf streeft naar een zeer lage carbon footprint. Er komen circa 5500 zonnepanelen piek op het dak van het gebouw, die met een geschatte opbrengst van 2,2 MW piek meer stroom opwekken dan nodig is voor de gemiddelde gevraagde productiecapaciteit in het wietexperiment. Energiecluster Lingezegen zal het overschot van Cannamax gebruiken voor de productie van groene waterstof, de energiebron van de toekomst. Daarnaast maakt de cannabisproducent gebruik van een bewezen perfecte techniek voor luchtfiltering waarmee al enkele jaren geurloos cannabis wordt geteeld in Canada.

Cannamax heeft de intentie om zich aan te sluiten bij LTO Glastuinbouw Nederland en wil volgend jaar meedoen aan ‘Kom in de kas’, zodat mensen in de buurt eens een kijkje kunnen nemen. De Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit (NVWA) controleert de cannabis om te garanderen dat consumenten een veilig product kunnen kopen.

Het bedrijf is trots op zijn groene hightech bedrijfsdesign waarmee het de strijd durft aan te gaan met de legale Noord-Amerikaanse cannabisteeltbedrijven om de meest innovatieve cannabisteelt ter wereld te gaan realiseren. Een gecontroleerde cannabisteelt met eerlijke cannabisproducten van goede kwaliteit zonder vervuiling is de weg naar de toekomst. De komst van de cannabisproducent levert bovendien zo’n honderd nieuwe banen op in de regio.