Wim wordt verrast met bloemen namens het Reumafonds. (foto: Ellen Bonouvrie)
Wim wordt verrast met bloemen namens het Reumafonds. (foto: Ellen Bonouvrie) Foto: Ellen Bonouvrie

Wim Kersten 50 jaar collectant Reumafonds

LINGEWAARD - Wim, van jongs af aan opgegroeid met vrijwilligerswerk, collecteerde vorige week voor de vijftigste keer voor het reumafonds. Vanaf zijn zevende, onder begeleiding van zijn moeder, liep hij in de Koninginnebuurt. 

Vanaf zijn twaalfde jaar heeft hij altijd zelf gecollecteerd in de Kennedystraat, de Doormanstraat en het Kampstuk, in de wijk waar hij is opgegroeid tussen de hechte, oude kern van Huissenaren, die verhoudingsgewijs toen ook veel geld gaven. 

Het grappigste verhaal ooit was dat Wim collecteerde bij iemand die net op die dag jarig was. Zij nodigde hem uit binnen te komen voor taart en koffie. De jarige vroeg vervolgens haar bezoekers wel even de portemonnee open te trekken. Wim vindt het collecteren belangrijk, zodat er meer geld beschikbaar komt om reuma meer dragelijk te maken en medicijnen te ontwikkelen met minder bijwerkingen. Hij heeft zelf gezien wat reuma met een mens doet toen zijn moeder op latere leeftijd ernstige reuma kreeg. Maar ook informatie over reuma op de televisie kan helpen, want Wim vindt dat de ziekte reuma nog te weinig in het nieuws komt. 

Voor deze opmerkelijke prestatie van vijftig jaar collecteren, heeft Wim een mooie bos bloemen gekregen van het reumafonds, waardoor hij zich als collectant enorm gewaardeerd voelt. Het mooie is dat Wim, startend als jong ventje, nu nog lang niet klaar is met collecteren, want volgend jaar staat hij gewoon weer klaar als collectant voor het reumafonds.