Afbeelding
Foto:

Duurzaamheid, hét item op de open dag van Royal Berry

Jaarlijks acht miljoen kilo

Hollandse aardbeien uit Bemmel!

BEMMEL – Onlangs ook die reclame van Aldi op de tv gezien? Met de Hollandse aardbeien uit Bemmel? En eveneens verrast en verbaasd? Komende zaterdag kun je ze met eigen ogen zien en wellicht ook proeven. Want Royal Berry – het bedrijf, dat door Aldi werd gefilmd- houdt zaterdag 8 april van 10.00 tot 16.00 uur open huis aan de Geranium 1. Dit ter gelegenheid van het 12,5-jarig jubileum van Royal Berry én de opening van de nieuwe kassen. 

Eigenaar Jan van Genderen en zijn team laten tijdens deze open dag vooral de duurzame teelt van de aardbeien zien. En zelfs meer dat! Want samen met een twintigtal leveranciers wordt de belangstellenden ook uitgelegd en gedemonstreerd op welke wijze de nieuwe kassen duurzaam zijn gebouwd en hoe duurzaam er wordt gewerkt. Je krijgt er informatie over de nieuwste generatie zonnepanelen, die de niet-glazen daken en een groot deel land bedekken, waardoor Royal Berry naast aardbeienproducent, ook een belangrijk energieleverancier is. 

Verder vind je op het speciale duurzaamheidsplein allerhande informatie over onder andere de nieuwste (roze-kleurige) led-verlichting, het gebruik van restwarmte en de gasinstallatie, die al voorbereid zijn om voor een eventueel omschakeling naar waterstof Je komt alles aan de weet over de inzet van biologische middelen, zoals insecten om plagen en ziektes te bestrijden. 

Ook wat betreft huisvesting van de internationale medewerkers werkt Jan van Genderen aan een duurzame oplossing. Bekijk er de 3D-tekeningen van het woonpark, waar tegenover een van de teeltlocaties 200 woonunits zijn gepland. 

Velen zullen met Jan van Genderen trots zijn op Royal Berry. Op zijn zeventiende begon Jan zijn kwekerij van 4000 vierkante meter in de Bommelerwaard. Twaalf en een half jaar geleden startte hij Royal Berry aan de Salvia 5 op 6,5 ha. Met de laatste uitbreiding aan de Geranium komt het bedrijf op totaal 57,5 ha, waar jaarlijks -alle seizoenen- acht miljoen kilo aardbeien worden geproduceerd. Drie doosjes per Nederlander per jaar! Door groot te denken is Royal Berry geworden tot wat het nu is: een toonaangevende aardbeienkweker tot zelfs in Duitsland en Japan!

Afbeelding