Vrijwilligers open Eetcafés Lingewaard volgen aandachtig de introductie van chefkok Willem Cornelissen. (foto: Marianne te Bokkel)
Vrijwilligers open Eetcafés Lingewaard volgen aandachtig de introductie van chefkok Willem Cornelissen. (foto: Marianne te Bokkel) Foto: Marianne te Bokkel

Vrijwilligers Open Eetcafés krijgen workshop dessert maken

Algemeen

LINGEWAARD - Een aantal vrijwilligers van de Open Eetcafés in Lingewaard is weer een vaardigheid rijker: ze kregen onlangs een workshop desserts maken van chefkok Willem Cornelissen van SWL. 

Een favoriet dessert blijft toch wel het advocaatje naar grootmoeders recept. Wilt u ook weten hoe u dit kunt maken? Lees hieronder het recept!

Advocaatje naar grootmoeders recept (door Willem Cornelissen). Nodig: 0ngeveer 12 kleine glaasjes
Ingrediënten: 10 grote eieren; 3 dl brandewijn, jenever, of limoncello; 240 gram suiker; 1 zakje vanillesuiker

Bereiding: Zet een grote bak au bain-marie warm; dat wil zeggen: ga water verwarmen in een grote pan, zet de bak erop zodat hij afsluit, maar de bak mag het water niet raken! 

Meng 10 eieren met de suiker in de bak, blijf roeren, voeg de vanillesuiker toe. Dit stollingsproces zal zeker 20 minuten duren, dus geduld hebben. Laat je het water te hard koken, zullen er stukjes gestold ei in jouw advocaatje komen. Voeg geleidelijk aan de alcohol toe pas op met brandewijn of jenever: het zal er sterke alcohol smaak aan jou geven, dus tussendoor maar even proeven. Zorg dat je een thermometer bij de hand hebt, want jouw mengsel moet de temperatuur van 85 graden hebben (dan is het ei gaar). De binding zal je voelen. Blijf wel constant roeren en laat geen eimengsel aan de bak plakken, gebruik een garde. Is de temperatuur bereikt, zet de bak met advocaat in de wasbak met koud water en blijf roeren tot het redelijk is afgekoeld. 

Schep in glaasjes (of met een spuitzak) toefje slagroom erop en klaar!