Ingezonden brief

Leefbaarheid Betuwe

De provincie zegt: leefbaar houden van het buitengebied met goede verbindingen en mild zijn voor de boeren. Het gaat vooral om de A15, een snelweg die juist de leefbaarheid van het laatste stukje Betuwe verteerd en de boer nog verder terugdringt.
Gedeputeerde Boermans zegt gechoqueerd te zijn over het besluit van minister Harbers, om nieuwbouw te blokkeren vanwege de stikstofruimte. Voortschrijdend inzicht is bij de provincie blijkbaar afwezig: dankzij covid hebben we geleerd, dat 15% minder verkeer (thuiswerken) de files al oplost en de overwinning van BBB heeft duidelijk maakt, hoe belangrijk onze groenvoorzieners zijn en hoever de land- en provinciebesturen zijn doorgeschoten met ontkennen van de echte problemen.
We verstikken alles en iedereen, door overproductie- en consumptie, het openbaar vervoer is verkwanseld aan de commercie, evenals de energievoorziening, waarmee de provincie goud heeft binnengehaald en nu al geen geld meer heeft om pontjes te laten varen. Boeren naar bio helpen en modern huizen bouwen met hout geeft ons al ademruimte zonder te stikken in stof.

Groet Jan Meurs