Afbeelding
Foto:

Bij Kinkelacademie Bemmel

Prikkelende discussie
met filosoof Jan Bransen

BEMMEL - Weten en meten. Bestaat er goed onderwijs zonder diploma’s? Moet de school uit de leerling gehaald worden Ligt er in het huidige onderwijs te veel druk op het meten van prestaties, zowel prestaties van de leerlingen als die van de docenten, van de scholen, van het hele onderwijs?

Dit zijn een paar prikkelende vragen die filosoof Jan Bransen (Radboud Universiteit Nijmegen) in zijn Kinkelacademielezing van 17 april aan de orde gaat stellen. Om vervolgens met een aantal aanbevelingen te komen voor een andere organisatie van het onderwijs.

In een tijd waarin efficiëntie en effectiviteit in het denken over onderwijs en over veel sectoren van de samenleving zo voorop lijken te staan, komt Bransen al enkele jaren met een pleidooi voor 'ander' onderwijs. Zo verscheen in 2019 zijn boek 'Gevormd of vervormd? Een pleidooi voor ander onderwijs'.

Voor geïnteresseerden is werk van Bransen en gerelateerde boeken in de pauze te verkrijgen bij het boekenkraampje van De Toren van Bemmel. Bransen zijn vragen over het onderwijs passen goed in het thema van de Maand van de Filosofie, die begin april van start gaat. Dit jaar is dat thema 'Weerloos en waardevol'.

Na de lezing, die ongeveer een uur gaat duren, krijgt u gelegenheid om vragen te stellen en/of in discussie te gaan over dit boeiende onderwerp. "We heten alle belangstellenden (wie is er eigenlijk niet betrokken bij onderwijs?) van harte welkom op maandagavond 17 april in cultureel centrum De Kinkel aan de Van Ambestraat 1 te Bemmel.
De lezing begint om 20.00 uur, de zaal gaat open vanaf 19.30 uur. U kunt voor de lezing thee of koffie krijgen, die zijn bij de prijs van de tickets (12,50 euro) inbegrepen. De tickets zijn zoals altijd te verkrijgen bij boekhandel De Toren van Bemmel.

Online kunt u tickets verkrijgen via www.dekinkel.nl (via Menu naar Agenda, dan vindt u onder informatie over de lezing de juiste link)."