Heerlijk tuinieren op De Minkhof

Algemeen

BEMMEL - Niet iedereen weet dat er rondom De Minkhof een prachtige tuin is aangelegd. Toch gebeurt er van alles. Er is een moestuin, een kippenhok, een grote bloementuin en heel veel gezelligheid. Terwijl de verhalen van de leden van de tuingroep los komen, spat de liefde voor tuinieren eraf. 

Al vanaf de start van De Minkhof is er een groep mensen aan het werk om er ieder jaar weer een feest van te maken. In overleg met de koks worden er groente en kruiden aangeplant. Drie keer in de week wordt daarmee een warme maaltijd verzorgd voor de deelnemers aan alle activiteiten. En als er genoeg bloemen in de tuin staan worden er workshops bloemschikken gegeven. “Als er maar wel genoeg over blijft om buiten van te genieten”, voegt een van de tuinmensen toe. “Wij willen in de tuin ook nog moois hebben om naar te kijken.” 

Hoewel de tuingroep op zaterdag het meeste werk doet, blijft er altijd  genoeg te tuinieren over voor oudere bewoners uit Lingewaard . Er zijn bakken op hoogte en er zijn tafels waar ook mensen die niet meer zo goed ter been zijn hun liefde voor tuin en tuinieren kunnen beleven. Wanneer je net de overstap gemaakt hebt naar een appartement, kan het gemis van een tuin hier goedgemaakt worden. Zo vertelt een van de vrijwilligers, dat haar vader, een oud-tuinder, speciaal deelnemer is geworden van De Minkhof omdat hij het tuinieren miste. “Ach, en toen vond hij het binnen zó gezellig, dat hij vooral spelletjes ging doen. Kijk dat is het fijne hier, iedereen mag doen wat hij of zij leuk vindt.”

Kom gerust eens aan! En noteer alvast 14 juni tussen 17.00 en 21.00 uur. De tuin van De Minkhof is opgenomen in de open tuinenroute van Groei&Bloei.

Mocht u denken: Dát wil ik ook wel eens proberen, dan kunt u contact opnemen met onze coördinator Deelnemers Carla Tap 06-19093820 of u kunt bellen met het algemene nummer van De Minkhof 0481-357185