Betuwse processie naar Kevelaer

Algemeen

BETUWE - Al sinds 1912 organiseert het Broederschap Betuwse Processie naar Kevelaer de reis naar dit Maria-bedevaartsoord net over de grens bij Nijmegen. Na twee jaren waarin coronabeperkingen het onmogelijk maakten, hoopten de Betuwenaren afgelopen augustus weer als vanouds naar Kevelaer te trekken. De extreme hitte dwong het broederschap echter de bedevaart op het laatste moment te annuleren, tot teleurstelling van velen.

Dit jaar gooit de organisatie het over een andere boeg. Dit jaar is de Mariamaand mei uitgekozen als het moment om naar Kevelaer te gaan. Dit jaar biedt de Troosteres van de Bedroefden - zoals Maria van Kevelaer wordt genoemd - ons haar beschermende mantel vóór de zomer.  Met de verplaatsing naar mei wil het broederschap de steeds heter wordende zomers vermijden. Daarnaast stelt een moment buiten de vakantie hopelijk meer mensen in de gelegenheid om deze bijzondere ervaring mee te maken.

Want ‘Kevelaer’ moet je meegemaakt hebben. Het is één van die dingen die woorden niet kunnen beschrijven. Kevelaer is traditie, iets voelen van de rijkdom van het geloof en misschien zelfs iets wat doet denken aan het Rijke Roomse Leven. Maar het is ook de actualiteit van nu: stilstaan bij de zorgen van deze tijd of je persoonlijke zorgen en deze toevertrouwen aan de Troosteres van de Bedroefden. Een bedrukt hart keert vaak verlicht terug van Kevelaer. Maar vergeet ook niet de ‘Kaffee und Kuchen’, het shoppen en de gezelligheid.

Het broederschap hoopt u te mogen ontmoeten op zaterdag 13 mei. Het programma bestaat uit:
09.30 uur plechtige Hoogmis in de Basiliek
13.30 uur Mariaviering in de Basiliek
14.00 uur Inleiding op grote en kleine Kruisweg
16.30 uur Marialof in de Basiliek
18.30 uur Vertrek naar de Betuwe

Deelname aan de bedevaart is gratis. Wilt u meereizen met de bus, dan zijn de kosten hiervoor 20,- euro en 10,- voor kinderen tot twaalf jaar. Om mee te gaan met de bus dient u zich vóór 29 april op te geven. Dit kan door te mailen naar kevelaer.betuwe@gmail.com. Uw deelname is pas definitief na ontvangst van uw betaling. Deze kunt u overmaken op NL74RABO0124001971 t.n.v. Betuwse Processie Kevelaer o.v.v. uw naam en woonplaats. Meer informatie is te vinden op de website van de RK parochie H. Maria Magdalena.