Coördinator Gezinsondersteuning Anita Blom samen met vrijwilliger Liesbeth Hoogland.
Coördinator Gezinsondersteuning Anita Blom samen met vrijwilliger Liesbeth Hoogland. Foto: Runak Sharaf

Liesbeth Hoogland neemt na acht jaar afscheid als vrijwilliger van Gezinsondersteuning SWL

Algemeen

LINGEWAARD - Liefst acht jaar heeft Liesbeth Hoogland vrijwilligerswerk voor SWL Gezinsondersteuning gedaan. Al sinds de oprichting ervan, is ze betrokken als vrijwilliger. “Ik ben dit gaan doen om iets bij te kunnen dragen in een gezin. Mijn eigen kinderen zijn nu volwassen, maar ik weet nog goed hoe zwaar het ouderschap kan zijn met opgroeiende kinderen. Ik had destijds wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

Liesbeth heeft in de afgelopen jaren veel gezinnen ondersteund. De vragen van de gezinnen waren heel verschillend. “Ik heb een gezin bijgestaan waar een ouder langdurig ziek was. Dan kon vader rusten, terwijl ik koekjes bakte met de kinderen. Maar ik ben ook een maatje geweest voor een meisje, die moeite had met de scheiding van haar ouders. Het ondersteunen van een nieuwkomersgezin was ook iedere week een feestje voor me.”

Anita Blom, projectcoördinator Gezinsondersteuning: “Vrijwilligers zijn voor ons van onmisbare waarde. Ouders hebben vaak de behoefte  aan iemand die tijd en aandacht voor hen heeft en kan doen wat op dat moment het meest helpend is. Vrijwilligers zoals Liesbeth maken dit mogelijk. We zullen haar missen en verwelkomen graag weer nieuwe vrijwilligers!”

Ook vrijwilliger worden? Gezinsondersteuning SWL is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor gezinnen in Lingewaard. Neem contact op met Kaya Dielessen voor meer informatie of een kennismakingsgesprek gezinsondersteuning@swlingewaard.nl of 06 13 96 65 41.