Afbeelding
Foto: Henk Gerritsen

Ds. Els de Cercq neemt afscheid van Angeren

Algemeen

ANGEREN - “Na ruim vier jaar in onze Gemeente werkzaam te zijn geweest gaat ds. Els de Clercq ons verlaten en maakt ze gebruik van haar pensioengerechtigde leeftijd en gaat per 29 april met emeritaat.”

Els is aangesteld in onze gemeente in januari 2019 en dat was tevens haar eerste gemeente in de Protestantse Kerk Nederland (P.K.N.). “We hadden met Els afgesproken dat ze in haar verbintenis met onze gemeente niet alleen zich bezig ging houden met de eigen kerkelijke gemeente maar ook daar buiten aandacht zou gaan geven aan de plaatselijke activiteiten, zodat we er ook waren voor andere mensen in ons dorp en daarbuiten.

Daar was Els het mee eens en vond ze het mooi om dit te doen, hierbij denken we aan de jaarlijkse gezamenlijke dodenherdenking, het zingen in onze kerk door het Sasa-koor en individuele zangers bij bijzondere vieringen en dergelijke, en de samenwerking met de mensen van het landgoed ‘Brouwershof’.”

Helaas door de corona is dat enkele jaren bijna niet mogelijk geweest en daar had Els nogal wat moeite mee, ze kon haar werk in Angeren niet vervullen zoals ze dat graag had willen doen. Maar tegen deze overmacht kon niemand iets aan doen en hadden we dat maar te accepteren.

“We danken Els voor al het goede werk dat ze voor ons heeft gedaan en we willen dat vieren in de afscheidsdienst die gehouden wordt op 23 april om 10:00 uur in onze kerk aan de Molenstraat 1 in Angeren.
Na de dienst kunt u persoonlijk afscheid van Els nemen in ‘Herberg de Letste Stuuver’ aan de Molenstraat 6 in Angeren.”

Iedereen is uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn”, aldus de kerkenraad, Henk Gerritsen.