O.L.V. kerk van Zeven Smarten Haalderen viert negentigjarig bestaan

Algemeen

HAALDEREN - Op 27 april 1933 kreeg Haalderen haar eigen kerk, opgebouwd samen met de Haalderense bevolking die toen veelal werkzaam was in de steenfabrieken. Zij maakten daarvoor na hun zware werkdag de typisch ‘Haalderense mop’, waarmee de kerk werd gebouwd; minimaal hout, geen beton en vooral alleen maar plaatselijke bakstenen. 

In 2018 is met dank aan de vele sponsoren en vrijwilligers een grote restauratie uitgevoerd waardoor de kerk nog vele jaren mee kan.

Binnen de R.K. parochie H. Maria Magdalena heeft de bijzondere kerk van Haalderen naast een historisch karakter ook een belangrijke streekfunctie als bijzondere plaats van ontmoeting. Veel parochianen uit de omliggende dorpen hebben de weg naar Haalderen weten te vinden. Iedere zaterdagavond vindt hier een eucharistieviering plaats en ook wordt de kerk gebruikt voor onder andere huwelijken en uitvaarten. Ook worden er in de kerk op zondagen vieringen gehouden van de Servisch-Orthodoxe kerk.

In deze voor onze kerken vaak wat sombere en onzekere tijden is het heel verheugend om te melden dat de kerk van Haalderen op zaterdag 29 april haar 90-jarig bestaan viert.