Kerken aan Angerense dijk 1885.
Kerken aan Angerense dijk 1885. Foto: Robert Melchels

Historische Kring Angeren over (Bavo)kerken

Algemeen

ANGEREN - Op dinsdag 25 april houdt de Historische Kring Angeren de eerste Angerse avond over de geschiedenis van de Nicolaas- en Bavokerken. Centraal op deze avond staat de tijdlijn van  de middeleeuwen tot de WO II ( in november dit jaar komt de tijd vanaf WO II aan de beurt).

De avond in het Dorpshuis (aan de Emmastraat) is van 20.00 tot maximaal 22.00 uur. Het wordt een interessante en ook ontspannende Angerse kerkgeschiedenis-avond met veel fotoos van onder andere Ben Otters. 

De sprekers: Geert Visser, Marianne Hendricks, Lenie Pelkman, Geert Bouwman zullen vertellen over kerk in de middeleeuwen, Angerse opstand einde reformatie, (ver)bouw Waterstaatskerk, nieuwe kerken (1873-1928), Umdracht, 50-jaar bestaan parochie, verlotingen ten bate van kerk, en priesterfeest pastoor van Leuffen. 

Ook is er een kleine tentoonstelling van kerkelijke spullen. Het zijn voorwerpen die uit de verkoop van de Bavokerk bewaard zijn gebleven. De toegang en koffie is gratis. “Wil je op de hoogte zijn en blijven van de Angerense historie raadpleeg dan http://www.historischekringangeren.nl.”