Warming-up in De Pauw. (foto: Sportservice Lingewaard)
Warming-up in De Pauw. (foto: Sportservice Lingewaard) Foto: Sportservice Lingewaard

Gezellige eerste beweegochtend in De Pauw!

Algemeen

ANGEREN - Op donderdag 13 april hebben 21 enthousiaste bewoners van appartementencomplex De Pauw in Angeren voor het eerst een beweegles gevolgd. Deze les werd gegeven door twee studenten, Youri & Valentijn, van de opleiding sport & bewegen. De studenten zijn 2e-jaars en volgen de opleiding bewegingsagogie.

Het initiatief voor de beweegles kwam van bewoonster Riet, met hulp van vriendin Sjoukje. De les begon met een warming-up in de mooie binnentuin*. De bewoners zijn erg enthousiast en deden volop mee. Sjaak wordt namens alle bewoners bedankt voor het onderhoud aan onze prachtige tuin! 
Na de les werd de middag afgesloten met een heerlijke soep van Willem (SWL), de kok die gezelligheid creëert door te goochelen met eten.

De bewoners van De Pauw hebben genoten van de beweegles en kijken uit naar de volgende sessie. Het initiatief van Riet & Sjoukje heeft ervoor gezorgd dat de bewoners van De Pauw op een leuke en gezonde manier met elkaar in contact komen. De ROC-studenten hebben laten zien dat zij, ondanks hun jonge leeftijd, al in staat zijn om op een knappe manier beweeglessen te geven. 

De beweegles in De Pauw is een mooi voorbeeld van hoe bewoners, studenten en lokale sport- en welzijnsorganisaties samen kunnen werken aan het verbeteren van plezier en gezondheid in de wijk! Stichting Welzijn Lingewaard, ROC Nijmegen en Sportservice Lingewaard wensen de bewoners veel beweegplezier. 

“Ben je enthousiast door het lezen? En wil je zelf ook graag een beweeggroep starten? Neem contact op met sportcoach Quint van de Ven via: quint@sportservicelingewaard.nl, 06-13966536 of kijk op: www.lingewaardinbeweging.nl.