Groep 8 van IKC De Wieling
wandelde weer voor water...

HAALDEREN - Wereldwijd hebben miljarden mensen geen toegang tot schoon water. Daarom helpt Rotary Lingewaard-Bemmel om ‘Wandelen voor Water’ te organiseren. Een project voor basisschoolleerlingen waarbij ze leren én ervaren dat schoon water niet voor iedereen vanzelfsprekend is. 

Met de opbrengst van deze wandeling worden waterprojecten gerealiseerd onder andere in Tanzania, waardoor kinderen en hun familie een kans krijgen op een gezonde toekomst.

Het unieke aan dit project is de combinatie tussen leren én doen. Vooraf aan de wandeling kregen de leerlingen online gastlessen over de waterproblematiek in de wereld gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Daarna gingen ze zelf aan de slag  om geld (nu al 638,= ) in te zamelen voor waterprojecten in Tanzania. Het waterproject WASH for Schools in Arusha in Tanzania, voorziet twintig scholen met in totaal 27.500 leerlingen in achterstandswijken van een duurzame toegang tot schoon drinkwater, voorzieningen om handen te wassen, toiletten voor jongens en meisjes en voorlichting over hygiëne. Dit project is een initiatief van Rotary Arusha, Rotaryclubs in Nederland en Water for Life.

Tijdens de wandeling door de Haalderense polder was het mooi weer. De 6 km lange sponsortocht met water was weer een sportieve uitdaging, waardoor de leerlingen ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken.

Ook u kunt ons helpen door te doneren{ https://scholen.wandelenvoorwater.nl/fundraisers/carmen-roelofs-rutten.