Time to shine. (foto: Marieke Vogelzang)
Time to shine. (foto: Marieke Vogelzang) Foto: Marieke Vogelzang

Lichter door de overgang met juiste voeding

BEMMEL - Deze week is het de week van de overgang. Het heeft als toepasselijk thema 'Als je weet hoe het zit, kun je er wat mee doen'.

"Vanaf ongeveer het 45e jaar treedt er een daling op van de vrouwelijke hormonen. Na verloop van tijd merk je een verandering in je figuur: de taille verdwijnt en er ontstaan vetrolletjes. Veel vrouwen komen nu ook aan in gewicht en krijgen dit er moeilijk of niet meer af. Voorheen kon je wel afvallen met een paar weken goed opletten, nu lukt het ineens niet meer. Je favoriete spijkerbroek gaat ineens niet meer dicht. Dit wil je niet!

In de periode van de overgang (en erna) is goede voeding heel belangrijk, omdat er een andere behoefte aan voeding ontstaat door de veranderde hormoonhuishouding.

Ik heb me als dietist gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen in de overgang: in mijn praktijk merkte ik dat vrouwen in de overgang wel kunnen afvallen als ze de juiste voeding gaan gebruiken. Mijn kennis als dietist kan ik hierbij goed inzetten: ik geef uitleg over wat voeding doet voor je lichaam, waardoor je betere keuzes gaat maken bij deze fase van hormoonveranderingen. Je kunt echt afvallen als je in de overgang bent; daarnaast kun je met de juiste voeding andere overgangsklachten verminderen, zoals opvliegers, het verbeteren van je slaap en je fitter voelen.

Wil jij de extra kilo’s kwijt die je door de overgang bent aangekomen en je lievelingsbroek weer aankunnen? Neem dan contact op met Dietistenpraktijk Lingewaard."
Bonenkamp 7, Bemmel;  www.dietistenpraktijklingewaard.nl; 0481 355800.