(foto: M.van Eechoud)
(foto: M.van Eechoud) Foto: M.van Eechoud

Samen Herdenken en Vieren!

BEMMEL - Het jaarthema 2023 van de 4 en 5 mei vieringen  is 'Leven met Oorlog'. deBOL kijkt uit naar het herdenkingsconcert dat dit jaar met medewerking van UDI  en het trio 'In the Heart' op zondag 30 april om 15.00 uur  in de Theaterkerk Bemmel. 

UDI onder leiding van dirigent Almar Zijlstra, zal de bezoeker meenemen in een mooie sfeervolle muzikale beleving! Trio In the Heart, -drie lieftallige dames, Stefani Lejanne en Sanja- zal een ieder verrassen met zang en begeleiding van de harp.

Kaarten (7,50 euro) voor dit Herdenkingsconcert zijn te koop bij boekhandel De Toren aan de Dorpsstraat in Bemmel of te reserveren bij stichting.debol@planet.nl / 0654975063 / 0622540214 of op 27 april tijdens de Koningsmarkt bij de deBol-Avond4Daagse-kraam op het Kinkelplein.

Op 4 mei wordt de Dodenherdenking Bemmel georganiseerd met een bijeenkomst in de Theaterkerk Bemmel om 18.45 uur, waarna onder begeleiding van Eska een Stille Tocht wordt gehouden naar de monumenten op de Kinkelenburglaan. 

Op 5 mei halen de wandelaars van St. deBol het bevrijdingsvuur op in Huissen en lopen hiermee naar Bemmel. Onderweg is er een pauze bij de Mariakapel op De Heuvel en daarna zal het vuur om 14.15 uur ontstoken worden bij het monument aan de Kinkelenburglaan. Informatie: www.debolbemmel.nl.