Afbeelding

Voedselbank Arnhem zoekt leidinggevende vrijwilligers

Algemeen

ARNHEM - Bij de Voedselbank in Arnhem werken ruim 450 vrijwilligers. Best veel, zou je zeggen. En dat is ook zo. Zoveel mensen zijn nodig omdat er veel werk is en dat voor vijf dagen in de week. De meeste vrijwilligers kunnen maar enkele dagdelen per week aan de slag voor de Voedselbank, dus heb je er relatief veel nodig. 

De meeste vrijwilligers zijn op dit moment vooral hard bezig om voedselpakketten te verzorgen voor de uitgiftepunten in Arnhem en omgeving, bij de uitgiftepunten zelf en voor al het werk in het magazijn en distributiecentrum. 

Leiding nodig

Nu is over het algemeen het werven van vrijwilligers in uitvoerende functies niet het grootste probleem. Wel is het een probleem om voldoende vrijwilligers te vinden voor de meer leidinggevende functies, de coördinatoren. Want je moet je voorstellen dat voordat pakketten kunnen worden ingepakt en daarna uitgedeeld, er een hele organisatie aan voorafgaat, vergelijkbaar met het normale bedrijfsleven. “We zoeken nu coördinatoren in allerlei disciplines: van logistiek tot werving, van productie tot personeelszaken, van magazijnbeheer tot bedrijfsbureau, van …. tot…et cetera.”

Gratis inspiratie-tweedaagse

“Dus mocht je op zoek zijn naar een dankbare vrijwilligersfunctie, maar dan wel een maatschappelijke functie met een extra stuk verantwoordelijkheid, dan zoeken we jou. En omdat het een wervingsactie is, mag je, als je je aanmeldt, gratis deelnemen aan een inspiratie-2-daagse op 27/28 juni. Als je het programma ziet, dan begrijp je waarom deelname zo’n prima start kan zijn voor een mooie dankbare periode als coördinator bij de Voedselbank. Kijk voor het programma op de website van de Voedselbank Arnhem (www.voedselbankarnhem.nl).”

“Ben je enthousiast en geïnteresseerd geraakt? Meld je dan bij Ger van der Bruggen van de Voedselbank Arnhem. Rechtstreeks bij hem (gervanderbruggen@voedselbankarnhem.nl) of via de website van de Voedselbank Arnhem (vacatures@voedselbankarnhem.nl).