Van links naar rechts: Chris de Graaf, Theo Lamers en Anke Straube.
Van links naar rechts: Chris de Graaf, Theo Lamers en Anke Straube. Foto: Helmut Mittdrup

Pistoolschutters SV Strijdlust heersen in finale in Duitsland

Algemeen

HUISSEN - Aan de wedstrijd bij SSV 1964 Südkirchen e.V, Duitsland hebben van SV Strijdlust deelgenomen: Chris de Graaf, Koos Janssen en Theo Lamers bij het onderdeel luchtpistool opgelegd. De wedstrijd werd op het Meyton score systeem geschoten. In totaal waren er 372 deelnemers over 4 categorieën. 

Na de voorronde in maart plaatsen zich voor de finale op zaterdag 15 april alle drie schutters van SV Strijdlust. Theo Lamers was tweede reserve, maar door twee afzeggingen mocht hij deelnemen aan de finale. Nadat je opgeroepen bent voor de finale heb je vijf minuten om je schietpunt in te richten. Daarna vijf minuten proefschieten. Helmut Mittdrup (voorzitter van de vereniging) hield er een straf tempo op na. 

Na 2 x 5 schoten staan Theo Lamers en Chris de Graaf respectievelijk derde en vijfde. Dan valt na elke twee schoten één schutter af. De eerste afvaller is Koos Janssen. Na 16 schoten staat Theo 1 en Chris 2. Theo Lamers wint na 24 schoten met een score van 238.3 en Chris de Graaf wordt tweede met 236.6 punten, en Anke Straube eindigt op de derde plaats. Hierna volgde nog de prijsuitreiking waarbij de eerste drie plaatsen geldprijzen ontvangen.