De drie prijswinnende teams.
De drie prijswinnende teams. Foto: Linsey van Leeuwen

Halve finale NK schooldammen pupillen

Algemeen

HUISSEN - Zaterdag 15 april was het een spannende ronde voor het schooldammen in het Koelhuis in Huissen. 14 teams en 5 plekken voor de finale in Hoornaar. Gespannen koppies, die er ook erg veel zin in hebben! 

Er hangt een goede, gezellige sfeer waarin iedereen elkaar wat gunt. Er worden soms zelfs over en weer tips gegeven tijdens de partij. Soms een sip gezicht na een verlies, maar dankzij het Zwitserse systeem krijgt ieder team wel een keer een tegenstander waarvan die kan winnen, niemand eindigt met 0 punten. 10 plus 10 is voor de meeste spelers nog te lang, een enkeling waagt zich aan een langere partij. Op het moment dat het erom gaat, in de laatste rondes, wordt er meer de tijd genomen.

Vanaf het begin staat de Klim-op aan top en deze plek hebben ze niet meer afgegeven. Met 16 punten uit 8 wedstrijden worden zij ongeslagen eerste. Daarna is het spannend, de nummer 2, De Kraats 1, heeft 12 punten en OBS de Marke wordt derde met een puntje minder.

Ook daaronder is het spannend met telkens één punt verschil en weerstandspunten die er toe doen, tot de laatste ronde waren er nog meerdere kanshebbers om zich te plaatsen.Uiteindelijk weten de School met de Bijbel en de Bontebrugschool 1 zich te plaatsen voor de landelijke finale van 13 mei met respectievelijk 10 en 9 punten. “Het was een gezellig, sportief, geslaagd toernooi, op naar de volgende!”