Afbeelding
Foto: Geeke Heida

Schilderijen van Geeke Heida in De Kijkruit

Algemeen

GENDT - De schilderijen van Geeke Heida zijn van 21 april tot en met 2 juni te zien in De Kijkruit.

“Mijn naam is Geeke Heida en ik woon sinds 15 jaar in Huissen. Heel mijn jeugd was ik bezig met dingen maken wat me erg blij maakte. Naaien, breien, tekenen, knutselen alles was leuk. Al jaren had ik de behoefte om te gaan schilderen en toen er wat meer ruimte kwam in mijn leven ben ik 15 jaar geleden cursussen gaan volgen.

Eerst ben ik bij Liedje Geene in Huissen terecht gekomen. Bij haar heb ik vrij leren schilderen met paletmes en acrylverf. De eerste twee schilderijen zijn daar gemaakt. Later heb ik bij verschillende andere kunstenaars les gehad en overal heb ik weer nieuwe dingen geleerd. Nummers 3 en 4 zijn met kwast en acrylverf geschilderd en van een opgezet voorbeeld nageschilderd. Geen vrije interpretatie zoals eerder.

Momenteel schilder ik bij Bart Elfrink die me leert om portretten te schilderen. Ik wil meer greep krijgen op het proces en het niet meer aan het toeval over laten of iets wel of niet lukt. Het 5e schilderij is daar het resultaat van.

Schilderen is een ontdekkingsreis, soms gaat het vloeiend en dan is het weer worstelen. Het is het uiten van mezelf in kleur en figuur. Ik word er nog steeds erg blij van om creatief bezig te zijn”, aldus Geeke Heida.