Massagraf Angeren. (foto: Ben Otters)
Massagraf Angeren. (foto: Ben Otters) Foto: Ben Otters

4 mei in Angeren: herdenken

Algemeen

ANGEREN - Op donderdag 4 mei (Nationale Herdenkingsdag) wordt in Angeren stilgestaan bij de militairen en burgerslachtoffers die door oorlogshandelingen zijn omgekomen. 

Programma 4 mei: herdenken

Op deze dag is er een Dodenherdenkingsdienst in de Protestantse Kerk aan de Molenstraat. We herdenken allen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid. We noemen met name de gesneuvelde Angerense militairen, de burgerslachtoffers uit Angeren en de in Angeren omgekomen evacuĂ©es.  

De viering in het Protestantse kerkje begint om 19.00 uur. De Harmonie van Angeren zal de dienst muzikaal ondersteunen. Rita Lusing, Joop Koopman, Rob de Waal verzorgen het vocale gedeelte.
Na de bijeenkomst luiden we de klokken, wordt door het Gilde het taptoesignaal gegeven, houden we twee minuten stilte waarna de Harmonie het Wilhelmus speelt.
Groep 7 van de basisschool Marang, die de tuin van de vrijheid hebben geadopteerd, leest een gedicht voor. Daarna is er, met hulp van de scouting, de bloemen/kranslegging bij de (graf)monumenten. Na de herdenking is er gratis koffie, thee in de Letste Stuyver.

De Historische Kring Angeren nodigt iedereen (jong en oud) van harte uit naar de herdenking te komen.
Tevens wordt aan alle inwoners van Angeren gevraagd om op 4 mei de Nederlandse vlag halfstok te hangen.