Afbeelding
Foto: Zwerfvuilbrigade

Weer dumping in polder Gendt

Algemeen

GENDT - Weer is onze Gendtse polder het doelwit geweest van de de zoveelste dumping van rommel bij het oude sluizencomplex aan de polderweg. 

“Een paar maanden geleden heeft men daar een gedumpte lading autobanden kunnen opruimen. Nu was het grote partij kunstgras, zie foto. Wat is dit voor asociaal gedrag. Men dumpt daar zijn rommel en laat het weer over aan de gemeente of eigenaar van het gebied om het op te ruimen. Deze daders zijn zielige figuren en laten de maatschappij weer opdraaien voor de kosten. Een mogelijkheid om dit tegen te gaan is om de weg bij het oude sluizencomplex niet meer toegankelijk te maken voor auto’s. Wij als zwerfvuilbrigade houden dit gebied sterk in de gate en melden verdachte voertuigen gelijk bij de BOA en politie.” 

“Tevens doen wij weer een beroep op diegene die bijna dagelijks leeggedronken flesjes ‘Jagtbitter’ langs de polderweg dumpt om hiermee op te houden. Er staan twee jutbakken aan de polderweg waarin u de flesje kunt gooien”, aldus Gerrie Stokman van de Gendtse Zwerfvuilbrigade.