Afbeelding
Foto: G. Roelofs

Expositie: Kunst in de wijk

Algemeen

BEMMEL - Drie enthousiaste kunstliefhebbers uit Bemmel: Els van Brakel-van Huet, Marga en Geert  Roelofs, wonend in dezelfde wijk, gaan in het weekend van 29 en 30 april (van 11.00 tot 17.00 uur) samen exposeren.

Schilderen, keramiek en beeldhouwen is voor dit drietal al jaren een grote hobby. Om de resultaten van hun werk met nog meer kunstliefhebbers te delen, ontstond spontaan het idee voor deze veelzijdige expositie.

Els maakt schilderijen met acrylverf en gemengde technieken. Zij wil de natuur op haar mooist weergeven. Dat doet ze soms realistisch, dan weer abstract. De kleuren die ze daarvoor mengt zijn essentieel om te komen tot een boeiend schilderij.

Marga exposeert met keramiek. Abstracte werken zijn voor haar een uitdaging voor zowel vorm als kleur. Fantasie, structuren en emotie zijn haar inspiratiebronnen bij het creatieve proces. Haar nadruk ligt nu vooral op het boetseren van vrouwfiguren.

Geert exposeert een serie stadsgezichten. Het thema is menselijke bebouwing bij een brug aan het water. Door toepassing van een unieke schildertechniek en fraaie kleuren ontstaan suggestieve schilderijen met een knipoog naar de realiteit. De laatste jaren heeft hij een fascinatie voor hout gekregen om sculpturen en beelden te maken. De expositie toont voornamelijk mensfiguren in hout verbeeld. Het werk is herkenbaar door strakke vormen en scherpe afgebogen lijnen.

Iedereen is welkom bij De Hofstede (wijk De Essenpas, Hoefslag 28, Bemmel)