Passende ondersteuning van de Exodustocht.
Passende ondersteuning van de Exodustocht. Foto: Exoduscomité

Doedelzakspelers en Exoduswandeltocht

Algemeen

LINGEWAARD - “Agendeer 3 mei en 24 juni voor iets bijzonders”, is het advies van het Exoduscomité uit Huissen. 

Waarom 3 mei? Op woensdag 3 mei bezoekt een 45 personen tellend Canadees gezelschap doedelzakspelers de gemeente Lingewaard. Het professionele RCMP blaast zijn muzikale talent de wijde omgeving in.Een week lang zijn ze in Europa.Een hele dag  lang in onze Betuwe.

Vanaf 9.30 uur is het gezelschap in Bemmel. Nabij kasteel en oorlogsmonument brengt men een ode aan de gemeenschap. Via monument de Shermantank,de Kapel op De Heuvel en De Vleugel begeeft het gezelschap zich naar Huissen. Aldaar wordt een bezoek gebracht aan het Massagraf van circa 150 omgekomen burgers. 

Vervolgens volgt een ongekend optreden. Vanaf circa 13.30 uur marcheert men doedelzak spelend door de Vierakkerstraat naar het Odeon op de Markt. Men kan daar genieten van dit gezelschap.Ook hier brengt men een ode aan de burgers. Via de Langestraat vertrekt het gezelschap via de Langestraat.Om 15.30 uur wordt een herinneringsfoto genomen bij De Arnhemse Poort. “Wees oor- en ooggetuige van iets bijzonders en wees in gezellige sfeer aanwezig.”

Waarom 24 juni? Weer vindt dan de Exoduswandeltocht plaats. Een dag wandelend en sportief genieten van de vrijheid. Het Rode Kruis is weer de Goede Doelen partner.

De inschrijving is weer geopend. Voor nadere info en inschrijven gaat u naar www.exodushuissen.nl. Nader bericht volgt ook via Hét Gemeente Nieuws