Koningsdag in Doornenburg met veel spellen en vertier. (foto: DeDoornenburger.nl)
Koningsdag in Doornenburg met veel spellen en vertier. (foto: DeDoornenburger.nl) Foto: DeDoornenburger.nl

Doornenburg viert 10 jaar Koningsdag

Algemeen

DOORNENBURG - Op donderdag 27 april verzorgt het Oranjecomité allerlei festiviteiten in het kader van tien jaar Koningsdag. Op het plein vóór het Schuttersgebouw vinden verschillende activiteiten plaats voor jong en oud. 

Om 11.00 uur verzamelen alle kinderen met versierde fietsen op het plein vóór het Schuttersgebouw. Samen met harmonie Sint-Caecilia en de schutterij Gijsbrecht van Aemstel maken zij in optocht een muzikale rondgang door Doornenburg. Bij terugkomst op het plein ontvangen alle kinderen met een versierde fiets een leuke verrassing van het Oranjecomité. 

Omstreeks 11.30 uur wordt onder het spelen van het Wilhelmus de Nederlandse vlag gehesen. Vervolgens worden de Doornenburgers gehuldigd, die een lintje hebben ontvangen. Aansluitend wordt er door alle aanwezigen gezamenlijk geproost op de Koning en op de gedecoreerden. 

Rond 11.45 uur starten de kinderspelen op het plein vóór het Schuttersgebouw. Alle kinderen uit Doornenburg en omgeving zijn van harte welkom om aan deze nieuwe en mooie spellen deel te nemen. Deelname is gratis, maar kinderen dienen wel een oranje stempelkaart bij zich te hebben. Deze stempelkaarten zijn al uitgedeeld aan de leerlingen van basisschool De Doornick, maar ze zijn op Koningsdag ook verkrijgbaar bij het Oranjecomité. 

Vanaf 12.00 uur is het Koningsdagfeest op het plein met een gezellig terras, drive-in show J&P en met optredens van het Zeemanskoor. Ook is ‘s middags de finale van Heel Doornenburg Bakt. Welk duo zijn de beste thuisbakkers? Opgave hiervoor kan via koningsdag@indoornenburg.nl. Meer info over Koningsdag in Doornenburg staat op www.indoornenburg.nl.