Wandelaars van de Exodustocht. (foto: Exoduscomité)
Wandelaars van de Exodustocht. (foto: Exoduscomité) Foto: Exoduscomité

Exoduswandeltocht in Huissen en omgeving

HUISSEN - Traditiegetrouw vindt de Exoduswandeltocht plaats op zaterdag 24 juni. De tocht is een ode aan de gedwongen evacuatie in 1944, na de mislukte Operatie Market Garden.

Meer dan ooit is het van belang wandelend stil te staan bij wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Opnieuw is het Rode Kruis onze Goede Doelen partner. De wandelaars starten bij Broodbar De Buitenpoort in Huissen Centrum. Ieder van de vijf afstanden wordt gekenmerkt door goede toegankelijkheid, mooie natuur en een knipoog naar herdenkingsplekken.

Het thema van de vluchteling in oorlogstijd is mede dankzij het Exoduscomité in bredere zin op de agenda gekomen.Vanuit de Airborneregio zijn infopanelen geplaatst voor passanten bij monument De Vleugel nabij het Frontlijn Pad aan de Linge.

Wegkijken van de voor oorlog gevluchte burgers kan niet meer. Ieder jaar trekt de gezellige wandeltocht circa 1500 wandelaars uit de wijde omtrek. Op diverse locaties is er (doedelzak)muziek en de terrassen in Huissen zijn gevuld.

Voor de recreant en de verwoede wandelaars is er volop gelegenheid om sportief te genieten. Voor ieder is er een passende tocht: 5, 10, 17, 25 en zelfs de 43 kilometer. "Zet je beste beentje voor en loop mee op 24 juni. Meer actuele info en inschrijven gaat makkelijk via de site www.exodushuissen.nl. Jong en oud zijn welkom!"