Definitief besluit Het Drieluik

HUISSEN - Op 4 en 5 april zijn alle betrokkenen geïnformeerd over het voorgenomen besluit om het onderwijs van IKC Het Drieluik per 1 augustus 2024 te sluiten en om het schooljaar 2023-2024 te gebruiken voor een zorgvuldig overdrachtsproces. 

De aanleiding was de mededeling van het ministerie OCW in de week voor kerst dat de bekostiging voor het onderwijs op IKC Het Drieluik per 1 augustus 2023 stopt, doordat het aantal leerlingen al drie jaren onder de opheffingsnorm ligt.
In de afgelopen maanden is intensief overlegd met de ouders, het team, de IKC-raad, de wethouder,
bestuurders van omliggende scholen en met de raad van toezicht over wat wel en niet mogelijk is.
Zoals aangekondigd zijn het voorgenomen besluit en de gevolgen aan de IKC-raad voorgelegd. "Op basis van hun reactie heb ik het definitieve besluit genomen om het onderwijs van IKC Het Drieluik per 1 augustus 2024 te sluiten en het schooljaar 2023-2024 te gebruiken om te werken aan een zorgvuldige overdracht van alle leerlingen en medewerkers naar andere scholen. De kinderopvang van Het Drieluik blijft open en daarvoor werken we toe naar een plan van aanpak", aldus Maartje Krüse, directeur-bestuurder.

Uit alle gesprekken blijkt dat elk toekomstscenario voor IKC Het Drieluik de nodige onzekerheid met zich meebrengt. De instandhouding van Het Drieluik is afhankelijk van het aantal leerlingen, de financiële situatie van Stichting De Linge en de stabiliteit van het team. Het is niet realistisch om te verwachten dat Het Drieluik op enig moment in de nabije toekomst weer een zelfstandige locatie kan worden.

"De onzekerheid die dit voor alle betrokkenen met zich meebrengt, is voor ons een belangrijke factor in de besluitvorming. We vinden het onwenselijk dat we jaarlijks het gesprek moeten voeren over de
instandhouding van de locatie. We willen leerlingen een toekomstbestendige onderwijsvoorziening bieden. Onder de vlag van Het Drieluik en Stichting De Linge is dat niet mogelijk. De toekomstbestendigheid is wel aanwezig op de andere scholen in Huissen."

Ouders/verzorgers en het team zijn onlangs geïnformeerd over het definitieve besluit en de concrete
vervolgstappen. Met de betrokken scholen in Huissen zijn hierover afspraken gemaakt. Samen met ouders en medewerkers zullen we dit proces zorgvuldig en stapsgewijs doorlopen."