Ingezonden brief

Gemeente leert van bredere visie van inwoners van Haalderen!

11 april jl. heeft er een tweede bijeenkomst plaatsgevonden voor de bewoners van Haalderen door de bewoners van Haalderen. Waarom? Het plan van de gemeente om 100-150 flexwoningen te plaatsen bij de Sallandstr. 

Omdat er onrust en onduidelijkheid was en is werden de wethouder, Johan Sluijter en de projectleider, Robin Pennings uitgenodigd om duidelijkheid te bieden. Helaas kwamen de bewoners van de koude kermis thuis. Zowel de wethouder als de projectleider konden op de vele vragen geen antwoord geven. Ook waren er geen actieve herinneringen dat er gesproken is tegen bewoners over een verdeling van 1/3 statushouders, 1/3 starters, 1/3 1-gezinswoningen en afkoelhuizen. 

Daar waar de heer Pennings nog pogingen deed om de bewoners gerust te stellen bleef de wethouder, op het beantwoorden van twee vragen na, de gehele bijeenkomst als een wassenbeeld, zoals een van de aanwezige raadsleden benoemde, op zijn stoel zitten. 

Waarom nu zoveel onrust terwijl er woningen nodig zijn zult u wellicht denken? Wij als bewoners van Haalderen heten statushouders, starters en 1-oudergezinnen zeker welkom, mits er voldoende sociale draagkracht is voor hen en zij verdeeld worden over geheel Lingewaard. Dan krijgen zij de hulp en kwaliteit van leven die zij verdienen en kunnen wij als bewoners wat betekenen voor hen. Door al deze doelgroepen gecentreerd in één wijk bij elkaar te plaatsen in onze kleine gemeenschap is een aanslag op onze leefbaarheid! Realiseert u zich als inwoner wat dit voor u betekent? De wethouder gaf bij het weggaan aan dat hij veel geleerd heeft van de bijeenkomst. 

Opgetekend: bezorgde inwoners van Haalderen: Nathalie, René, Koen, Esmeralda en Ilona.