Toren Protestantse Kerk Huissen. (foto: Jenneke Coenen)
Toren Protestantse Kerk Huissen. (foto: Jenneke Coenen) Foto: Jenneke Coenen

Herdenken

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering, elke zondag om 10 uur. Zondag 30 april, ds. Laura van Weijen. Online via kerkdienstgemist.nl. Elke vrijdagmiddag inloop van 14-16 uur, voor koffie/thee en een praatje. Elke woensdag van 17.30-18.00 uur Avondwake Oekraïne. Kom binnen, sluit je aan, voel je welkom!

Komende week is een tijd om te herdenken. Herdenken is opnieuw denken aan. Opnieuw dankbaar beseffen hoe waardevol het is dat wij in vrede mogen leven. 

Hoe dichtbij is oorlog en hoe ver weg lijkt vrede? 1989 De muur viel, ijzeren gordijnen werden geopend Mensen gingen elkaar zien, grenzen werden verlegd. Dat gevoel van toen schuurt met dat van nu.

Hoe dichtbij is oorlog? 1500km autorijden en je bent in Lviv. Hoe ver weg is vrede? Ver weg voor mijn gevoel De kranten, tv journaal, talk shows, de oorlogen en gewapende conflicten komen in een sneltreinvaart op ons af. Om bang van te worden soms. Soms sluit ik mijn ogen, denkend aan de kinderen, kleinkinderen, aan hun toekomst. Zullen zij in vrede leven?

Vrede is sterk Vrede kent alleen maar winnaars, in tegenstelling tot oorlog. Vrede vindt haar weg in het beste voorhebben met de mensen om je heen. Vrede is je verbonden voelen met jezelf, met anderen en met de Bron van leven en liefde. Dat draagt bij aan een samenleving in vrede. Vrede wens ik je toe (Leo Scheltinga).