Het verlaten van de kerk na de koffie. (foto: Anita Staal)
Het verlaten van de kerk na de koffie. (foto: Anita Staal) Foto: Anita Staal

Kerk in Gendt

GENDT - Op zondag 30 april lezen we Genesis 4:1-16 het verhaal over Kaïn en Abel. Het verhaal van Kaïn en Abel is overbekend. We kennen het al vanuit de kinderbijbel. Toch roept het ook veel vragen op. Beiden brengen een offer, Kaïn de landbouwer en Abel de herder. Waarom had de Heer wel aandacht voor het offer van Abel, maar niet voor dat van Kaïn? 

Op zondagmorgen, 30 april, 10:00 uur laten we dit verhaal dichtbij komen. Van harte welkom, ook voor mensen voor wie het verhaal niet overbekend is!

Een kerkdienst is niet de uitleg van een oud boek, hoe het vroeger was. Nee, dit oude boek is nu nog steeds belangrijk om uit te leren. Het geeft een leidraad om naar te leven. We lezen over toen en kijken wat het voor nu betekent. Een kerkdienst wordt ook wel een viering genoemd, daarom zingen we samen uit het liedboek. Na afloop drinken we koffie, want we willen elkaar ook ontmoeten. 

Op zaterdag 13 mei is er Open Kerkendag van 10.00-16.00 uur. Altijd al nieuwsgierig geweest hoe die kerk waar u regelmatig langsrijdt er van binnen uitziet? Op zaterdag 13 mei zetten de kerken en kapellen van de Overbetuwe en Lingewaard hun deuren open , zodat u binnen een kijkje kan nemen. Bij ons zal iemand aanwezig zijn om vragen over de kerk te beantwoorden, zowel over het gebouw als over wie we zijn en wat we in de kerk doen. Er wordt op het orgel gespeeld, iemand speelt op de klarinet.

De agenda voor de komende tijd:
13 mei 10.00-16.00 uur: Open Kerkendag