De enthousiaste mensen van Wandelclub Gendt. (foto: Ben Sweeren)
De enthousiaste mensen van Wandelclub Gendt. (foto: Ben Sweeren) Foto: Ben Sweeren

Wandelgroep Gendt bestaat negen jaar

Algemeen

GENDT - Iedere dinsdagmiddag om 14:15 uur gaat een enthousiaste groep vrijwilligers vanaf Hof van Breunissen met mensen met lichte dementie, een klein sociaal netwerk, een beperking en of een mobiliteitsprobleem een eindje wandelen.  

Onderweg drinken ze samen gezellig koffie/thee  en om 16:00 uur worden de deelnemers  weer naar huis gebracht. Een wekelijks uitje waarvan erg wordt genoten.

Een van de vrijwilligers is Suzanne. Zij kwam eind 2022 op het inloopspreekuur van het Participatiepunt Gendt met de vraag of er voor haar passend vrijwilligerswerk beschikbaar was en vertelt: “Ik heb drie jaar geleden een ongeluk  gehad en ben daardoor arbeidsongeschikt geraakt. Ik heb vooral evenwichtsproblemen. Mijn ambulant begeleider heeft me aangeraden naar vrijwilligerswerk op zoek te gaan om zodoende weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven.  Het Participatiepunt Gendt heeft me in contact gebracht met de Wandelgroep. Dat is een activiteit die heel goed bij me past!

Inmiddels neemt ze als begeleider alweer een tijdje deel aan de wekelijkse wandelmiddag. Ze vindt het fijn dat de mensen er zo van genieten. De groep vrijwilligers is leuk en het duwen van een rolstoel geeft haar steun bij het lopen en bevordert haar revalidatie.

“Mocht u ook graag mee doen met de wandelgroep of wilt u graag vrijwilligerswerk doen meld u dan aan bij het Participatiepunt Gendt op emailadres ppgendt@swlingewaard.nl. U bent ook welkom op het inloopspreekuur in De Leemhof, iedere woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Een afspraak is niet nodig.”