Afbeelding

Nieuw: Schaken op De Minkhof !

Algemeen

BEMMEL - De film ‘The Queens Gambit’  heeft schaken weer op de kaart gezet. Er zijn tijden geweest dat het een stoffig imago had, maar zo langzamerhand is het wel duidelijk dat deze denksport goed is voor je hersenen, voor jongens en meisjes en voor mannen en vrouwen. Het houdt je scherp, je moet vooruitdenken en bovendien is het een fijne geconcentreerde bezigheid. 

Natuurlijk kun je ook een potje schaken achter de computer, maar dan mis je, volgens onze schaakleraar Wim, toch wel één van de leukste aspecten: in direct contact met je tegenstander met een goede kop koffie in gezelschap bezig zijn. Hijzelf schaakt al vanaf zijn tiende, eerst met zijn vader. Maar ja, voor hem was hij al rap te goed. Daarna speelde hij competitie en gaf hij les aan jongeren. En sinds de film ‘The Queens Gambit’ bleek er ook onder meisjes veel belangstelling te zijn. 

Op de donderdagochtend van 10 uur tot 12 uur opent De Minkhof zijn deuren voor mensen die graag schaken: Wim staat voor iedereen klaar: beginners en gevorderden, voor iedereen die zijn hersenen op een leuke manier wil trainen. Leeftijd is daarbij volstrekt onbelangrijk. Mensen die nu in hun eentje thuis niet aan schaken toekomen, die graag een ochtend met anderen bezig willen zijn en die van het spelletje houden, worden van harte uitgenodigd.

“Als u zin heeft om onder de bezielende leiding van Wim te leren schaken of u wilt zelf een lekker potje spelen, dan kunt u contact opnemen met: De Minkhof  0481-357185 (op maandag, woensdag en vrijdag) of met de coördinator deelnemers Carla Tap 06-19093820”