Achterlaten bij elkaar geruimd zwerfvuil

Algemeen

BEMMEL - “Blijkbaar stoort het sommige mensen dat wij als ZWAB het bij elkaar geraapte zwerfvuil achterlaten in dicht geknoopte zakken bij de Theaterkerk /begraafplaats. Ik wil erop wijzen dat alle zakken stevig zijn dicht gebonden, bij elkaar staan achter een muurtje, uit het zicht en er bijna nooit langer staan dan twee dagen.

Maar schijnbaar is dat niet wenselijk voor nabestaanden die het kerkhof bezoeken. Dat zijn gevoelens van mensen die we niet kunnen wegnemen. Een voorstel om de zakken achter te laten bij De Gouden Appel, Jumbo of Lidl is echt niet mogelijk.  Dit zijn private terreinen, waar we geen zakken mogen en kunnen achterlaten. Bovendien loopt men het risico, dat als het wel zou mogen, baldadige jeugd de zakken weer openscheurt en de rommel voor niks is geruimd. Als jeugdigen al een goed bedoeld buurtkastje vernielen en de inhoud over auto en straat gooien, zie ik dat daar ook gebeuren. Want daar zouden de zakken meer open en bloot staan.

Maar er is een andere oplossing gevonden die in de maand juni van kracht zal zijn. Dus het zwerfvuil van de maand mei komt nog bij de Theaterkerk te staan.

Maar wat mij stoort is dat wij als vrijwilliger erop worden aangesproken over het achterlaten van zwerfvuil. Let wel: dit is rotzooi achtergelaten door de medemens dat wij opruimen, vrijwillig!

Maar we hopen dat er nu een oplossing is gevonden voor dit “probleem” en dat we nu in alle rust kunnen ruimen zonder daar over aangesproken te worden. En nabestaanden zich niet meer hoeven te ergeren aan rotzooi van een ander”, aldus Marga Reintjens namens ZWAB.