(foto: Rita Oostendorp)
(foto: Rita Oostendorp) Foto: Rita Oostendorp

Afscheid Els de Clercq bij protestantse gemeente Angeren

Algemeen

ANGEREN - Op zondag 23 april heeft dominee Els de Clercq afscheid genomen van de protestantse gemeente Angeren. Ze maakt gebruik van de pensioengerechtigde leeftijd en gaat dus met emeritaat. In een mooie dienst in een volle kerk met zang en woorden.

Ruim vier jaar heeft ze haar werkzaamheden met plezier verricht voor eigen leden voor Angeren en Gendt/Doornenburg maar ook was ze actief bij andere gelegenheden die in ons dorp en in de regio plaatsvonden met het doel om de verbondenheid met andere mensen in stand te houden en waar mogelijk nog wat te vergroten.

In de dienst hebben verschillende mensen Els toegesproken en dat heeft ze als heel mooi en waardevol ervaren.

Er was ook een moment van losmaking van Predikant en de Gemeente door middel van twee kaarsen die aan elkaar verbonden waren en die door Els en de voorzitter van de Kerkenraad, Henk Gerritsen, los gebrand werden aan de Paaskaars en zodoende Predikant en Gemeente symbolisch gescheiden werden.

Naast de vele bloemen die ze aangeboden kreeg heeft ze ook een gebedsmolen mogen ontvangen van de Gemeente en de uitleg hiervan is door Rita Oostendorp helder uitgelegd. Dit cadeau is bij Els zeer in de smaak gevallen. “Na de dienst hebben we nog een gezellig samenzijn gehad in herberg de ‘Letste Stuuver’ en hebben we nog persoonlijk afscheid van Els kunnen nemen. We danken Els voor ruim 4 jaar dat ze bij ons is geweest en we zullen haar missen de komende tijd en we wensen haar een goede pensionering toe in goede gezondheid”, ldus namens de Protestantse Gemeente, Henk Gerritsen.