Nieuws van Nooit te Ver

Algemeen

HAALDEREN - De Huissense Wandelsportvereniging Nooit te Ver werkt haar wandelprogramma van het eerste half jaar van 2023 af met een tocht naar Kinderdijk in juni, maar vooreerst wordt er nog deelgenomen aan een wandeltocht in Gemert.

Deze tocht worden gehouden op zondag 7 mei aanstaande. Vertrek vanuit Huissen om half 10 vanaf de Bredestraat/hoek Kampstuk en de Gochsestraat, te Huissen. De organiserende zustervereniging Z.U.Th. Heeft verschillende lentetochten uitgezet. Zo kan er worden deelgenomen aan afstanden van 5, 10, 15. 20, 30 en 42 km. Startplaats is gelegen aan De Hoef 22, in Gemert. 

De natuur in Gemert is een prachtige omgeving om te wandelen. De routes doorkruisen verschillende natuurgebieden met bossen en heide. Een ideale gelegenheid voor de Huissen tippelaars om kennis te maken met de natuur in de Brabantse Peel. Bovendien vormt deze tocht een ideale training voor het die deelnemen aan de Nijmeegse vierdaagse. Zij die kennis willen maken met de Huissense wandelvereniging mogen de eerste keer gratis deelnemen. Aanmelding hiervoor dient te geschieden uiterlijk donderdag 4 mei bij de secretaris Theo Knuiman (e-mail thewil.knuiman@gmail.com). En bedenk wel vol is vol. Vrijdag 5 mei brengen de wandelaars het in Wageningen ontstoken bevrijdingsvuur vanaf Huissen naar Haalderen. Er wordt gestart vanaf de Markt in Huissen, waar de wandelaars om 11.00 uur worden verwacht. In Haalderen vindt er een korte herdenkingsplechtigheid plaats.